Avort


Cat costa un avort in Bucuresti si in orasele din Romania?

TAGS: avort, intrerupere sarcina

Dupa ce am vorbit despre intreruperea sarcinii cu pastile, dar si prin avort, sa vedem si cat costa sa faci un avort la clinicile private si in spitalele din Romania.

Care este pretul unui avort?O femeie poate alege sa intrerupa o sarcina din varii motive cum ar fi cele personale, din cauza unor probleme medicale sau din cauza riscului ca viitorul bebelus sa se nasca cu malformatii, conform site-ului nhs.uk.

Avortul trebuie facut in primele 12 saptamani, fie intr-un ...

Pastile intrerupere sarcina

TAGS: intrerupere sarcina, pastile, avort

Despre avortul medicamentos am discutat pe larg cu alte ocazii, dar si despre pastilele de a doua zi, iar acum as vrea sa vorbim exact despre pastilele pentru intreruperea sarcinii.

Desi este cea mai sigura metoda de avort pentru o sarcina nedorita, in conditiile in care nu vrei sa faci un avort chirurgical, chiar si avortul cu pastile pentru intreruperea sarcinii este insotit de o serie de efecte adverse. Infertilitatea nu este unul dintre riscurile avortului medicamentos.
...

Clinica avort: unde mergi pentru intreruperea sarcinii

TAGS: avort, intrerupere sarcina

In Romania, avortul poate fi realizat pana cand o sarcina ajunge la 12 saptamani. Tinerele sub varsta de 16 ani trebuie sa primeasca acordul unui parinte pentru a putea face avort intr-o clinica.

Unde poti face avort si care este pretul?Despre avortul medicamentos am discutat in amanunt in alte articole, dar si despre chiuretaj. Sa vedem care sunt clinicile in care se poate face un avort, prin chiuretaj sau aspiratie.

Spitalele din Romania practica in general tehnica ...

Factori de risc pentru o sarcina extrauterina

TAGS: sarcina extrauterina, probleme sarcina, avort

Sarcina extrauterina este o condiţie foarte periculoasa si o cauza majora de deces in randul femeilor gravide, in primul trimestru al sarcinii.

Care sunt sansele sa suferi o sarcina extrauterinaInainte de inventarea tehnicilor moderne ale anesteziei, ale metodelor chirurgicale contemporane, inainte de introducerea antibioticelor in medicina si inainte de apariţia posibilitaţii transfuziei de sange, din 6 femei cu sarcina extrauterina supravieţuia numai una.

Cu ...

Cum se face avortul la 14 saptamani de sarcina

TAGS: intrerupere sarcina, avort

In linii mari am discutat despre chiuretaj, insa in acest articol voi prezenta exact pasii procedurii de chiuretaj cand il faci pana in 14 saptamani. Citeste si despre cum se va desfasura chiuretajul la 9 saptamani, respectiv 23 de saptamani.

Avortul la 14 saptamaniA. Un specul este asezat in vagin, o clama Allis este asezata pe marginea cervixului si o canula este inserata in uter dupa ce cervixul a fost dilatat.B. Amnionul si o parte din fetus sunt sfasiate prin intermediul ...

Cum se face avortul la 23 de saptamani de sarcina

TAGS: intrerupere sarcina, avort

In linii mari am discutat despre chiuretaj, insa in acest articol voi prezenta exact pasii procedurii de chiuretaj cand il faci pana in 23 saptamani.

Citeste si despre cum se va desfasura chiuretajul la 9 saptamani, respectiv 14 de saptamani.

A. Partile corpului sunt prinse la intamplare cu o clama lunga zimtata. B. Partile corpului sunt extrase din corpul fetusului in afara canalului vaginal.C. Partile corporale ramase sunt prinse si extrase si ele.D. Capul este ...

Cum se face avortul pana in 9 saptamani de sarcina

TAGS: avort, intrerupere sarcina

In linii mari am discutat despre chiuretaj, insa in acest articol voi prezenta exact pasii procedurii de chiuretaj cand il faci pana in 9 saptamani.

Citeste si despre cum se va desfasura chiuretajul la 14 saptamani, respectiv 23 de saptamani.

Cum se face un avort la 9 saptamani? A. un specul este plasat in vagin, un forceps este asezat pe marginile cervixului si o canula pentru chiuretaj este inserata in uter B. Lichidul amniotic, placenta si fetusul sunt aspirati prin ...

Care sunt semnele unui avort spontan?

TAGS: intrerupere sarcina, probleme sarcina, avort

Primele semne ale pierderii unei sarcini sunt: crampele, sangerarile abundente si cheagurile de sange. Exista si cazuri in care pierderea sarcinii poate fi chiar inopinata si neobservata. Nu este prima data cand abordam subiectul avortului spontan si cauzele unui avort spontan.

Uneori vizita la medic este cea care ne edifica in privinta unei sarcini pierdute, la fel cum si moasa poate constata ca inima fatului nu mai bate.

Dar lipsa batailor inimii poate insemna ...

Factori de risc pentru avortul spontan

TAGS: avort, probleme sarcina, intrerupere sarcina

Am vorbit despre problemele din timpul sarcinii care te pun in pericol, dar si despre problemele naturale care te pot afecta cand esti insarcinata. In articolul de fata dezbatem tema avortului spontan. Aflam cauzele unui avort spontan si care sunt semnele sale. Sangerarile pot fi simptome ale unor probleme cu sarcina? Ce trebuie facut si cum se poate preveni avortul spontan?

Cat de frecventa este pierderea spontana a sarcinii?Din nefericire, multe femei risca sa piarda sarcina. ...

Avortul prin chiuretaj - ce este si ce complicatii pot aparea?

TAGS: intrerupere sarcina, chiuretaj, avort

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj.

Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se introduce un mic furtunas ce permite aspirarea continutului uterului. Chiuretajul se mai poate efectua cu o chiureta. Interventia dureaza circa 5 - 10 minute si trebuie facuta intr-un spatiu sigur, in spital.

Ce este si cum se realizeaza chiuretajul?De obicei se aplica o ...

Cum se face un avort medicamentos?

TAGS: avort, intrerupere sarcina

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al “crizei”, atunci acela este avortul, iar daca am decis sa facem un avort medicamentos atunci trebuie sa stim si care sunt pastilele cu care acesta se face. Actiunea clara este de a recurge la avort.

Inainte de a face un avort insa, trebuie sa vedem ce implica acesta, cum se produce un ...

Cand nu poti face avort medicamentos si riscurile avortului

TAGS: intrerupere sarcina, pastile, avort

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei sa pastrezi sarcina exista o singura solutie: avortul.

Exista mai multe tipuri de avort, iar cel medicamentos este una dintre optiuni. Avortul medicamentos este procedura prin care se folosesc diverse medicamente pentru a intrerupe o sarcina confirmata si il poti face atat de doctor ...

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina