Analize sarcina

Afla care sunt toate analizele din timpul sarcinii pe care trebuie sa le faci. Citeste o lista completa care iti va indica exact care sunt controalele si analizele pe care este important sa le faci in fiecare trimestru din sarcina, dar si care este scopul si denumirea lor.
Analize si teste pentru primul trimestru de sarcina

TAGS: analize sarcina, teste sarcina, test sange

Succesul unei sarcini sanatoase o reprezinta cu siguranta rutina consultatiilor regulate la medicul ginecolog. Acesta va urmari dezvoltarea fetusului si diferitele probleme ce pot aparea de-a lungul sarcinii prin controale regulate, masurarea tensiunii si analize de urina si sange.

Analize si teste pentru primul trimestru de sarcinaOrice dauneaza femeii insarcinate poate face la fel de mult rau si copilului. Trebuie evitate alcoolul, drogurile, fumatul, chimicalele, radiatiile ...

De ce este important testul TORCH?

TAGS: probleme sarcina, teste sarcina, analize sarcina

Testul TORCH, care mai este denumit si panelul TORCH este mai exact o analiza a sangelui recomandata femeilor care au in plan sa ramana insarcinate, femeilor insarcinate, dar si nou-nascutilor (daca acestia prezinta simptome ale unei infectii din grupa TORCH).

In cazul unei sarcini, ideal este ca testul sa se faca in perioada pre-conceptiei, deoarece depistarea anumitor agenti patogeni in primul trimestru de sarcina ar putea crea confuzii, determinand uneori intreruperi de sarcina ...

Analize medicale pentru primul trimestru de sarcina

TAGS: analize sarcina

Perioada de sarcina este foarte sensibila din punct de vedere al sanatatii viitoarei mamici, cat si. Din acest motiv starea de sanatate trebuie monitorizata permanent prin diverse seturi de analize specifice fiecarui trimestru de sarcina.

Analize medicale in primul trimestru de sarcinaConsultatie la medic obstetrician Ecografia pentru trimestrul 1 de sarcina (efectuata intre 11-14 saptamani de sarcina) – cu aceasta vei afla numarul de feti, dar se va constata daca trebuie sa ...

Siguranta si dezavantajele testului de sange pentru depistarea sarcinii

TAGS: analize sarcina, teste sarcina

Atunci cand iti faci testul de sarcina acasa poti simti o mare ingrijorare si tensiune, mai ales daca nu esti sigura ca poti avea incredere in rezultat. Din acest motiv iti recomand ca sa te orientezi si catre un test de sange pentru depistarea sarcinii.

Cat de precis este testul de sarcina facut acasa?Multe teste de sarcina pretind ca ofera un rezultat cu o precizie de 99% in prima zi a intarzierii ciclului menstrual.

Desi unele studii au sugerat ca anumite teste de ...

Testul de sange pestru depistarea sarcinii

TAGS: teste sarcina, analize sarcina

Testul de sarcina este probabil unul dintre obiectele cele mai urate si iubite in acelasi timp. Testul de sarcina poate da o veste buna sau una trista in functie de cene dorim sa aflam folosindu-l. Am vorbit si despre cat costa un test de sarcina si despre cat de sigur este un test de sarcina de la farmacie, insa tot testul de sange este cel mai eficient.

Testul de sange pentru depistarea sarcinii?Un test de sange poate determina de timpuriu existenta unei sarcini, fie ea ...

Ce analize sa faci daca vrei sa ramai insarcinata

TAGS: analize sarcina, test sange, teste sarcina

Stiai ca un procent de aproape 60% dintre sarcini nu supravieturiesc mai mult de 2-3 luni? In aceste situatii sarcina ori se opreste din evolutie, ori se produce un avort spontant ori sunt “expulzate” in mod voit. Prin urmare, efectuarea pachetelor de analize inainte de sarcina pare a fi imperioasa.

Ce analize sa faci daca vrei sa ramai insarcinata?In urma consultului preconceptional se stabileste un set de analize care poate fi diferit de la o pacienta la alta, in ...

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina