Calculator sarcina

In cadrul acestei sectiuni vei putea citi informatii despre dezvoltarea fatului, despre cum sa afli sexul copilului si cum ti se modifica corpul in diverse etape ale sarcinii.
Cand si cum se face testul pentru ovulatie Barza

TAGS: calculator sarcina, teste sarcina

Ati hotarat sa faceti un copil. Inainte de asta, va trebui sa te informezi despre toate aspectele legate de sarcina: planuirea sarcinii, procesul de ovulatie si identificarea perioadei de fertilitate optime.

Cum se stabileste perioada fertila a unei femei?Pentru stabilirea perioadei fertile puteti incerca mai multe metode combinate: metoda calendarului, masurarea temperaturii bazale, monitorizarea mucusului cervical si monitorizarea hormonala prin efectuarea testelor de ovulatie. ...

Recomandari pentru trimestrul al doilea de sarcina

TAGS: trimestru, informatii sarcina, calculator sarcina

In prima parte a articolului despre sarcina in al doilea trimestru am discutat in mare despre modificarile care apar atat la nivelul corpului mamei, cat si la nivelul fatului. Sa vedem care sunt recomandari dar si ce simptome mai apar in acest moment al sarcinii.

Acum uterul tau a crescut pana la nivelul buricului, motiv pentru care sarcina ta a devenit deja vizibila. De asemenea este posibil sa ai parte de o pigmentare mai pronuntata a pielii de pe fata si burtica, insa, aceasta ...

Cum sa combati problemele cu somnul din timpul sarcinii?

TAGS: calculator sarcina, informatii sarcina

Multe femei insarcinate sunt fericite sa ajunga la al doilea trimestru. Nu numai ca acum, riscul de pierdere a sarcinii s-a diminuat, dar deseori dispar si greata, urinarea frecventa si lipsa de somn.

Sarcina afecteaza calitatea somnuluiFemeile se simt de obicei cel mai bine in aceasta perioada si au o crestere semnificativa de energie. Incepe sa se vada burtica, dar aceasta nu este atat de mare incat sa provoace disconfort. Exista multe boli, pana la maladii ale somnului, in ...

Tot ce trebuie sa stii despre sarcina in trimestrul al doilea

TAGS: calculator sarcina, trimestru, semne simptome sarcina

Odata cu trecerea in al doilea trimestru de sarcina modificari majore nu se mai produs, poate numai unel pozitive. Fatul continua sa creasca, misca, da din picioare, i se dezvolta sexul, unghiile, muschii, dintii. Tu vei incepe sa te simti mai bine si cel mai probabil vei observa cum iti scade nivelul de stres, chiar si starea de nervozitate.

Trimestrul 2 de sarcina - modificari ale corpului si fatuluiCand vorbim de al doilea trimestru de sarcina ne referim la perioada ce incepe cu ...

Ce se intampla in saptamanile 7-12 de sarcina

TAGS: informatii sarcina, calculator sarcina, trimestru

In prima parte a seriei despre calendarul sarcinii am vorbit despre modificarile pe care le resimti in primele 6 saptamani de sarcina, dar si despre felul in care evolueaza spre embrion rezultatul “muncii” tale si a partenerului tau.

Calculator de sarcina - saptamanile 7-12Voi continua cu descrierea schimbarilor ce se petrec in saptamanile 7-12 de sarcina.

Saptamana 7 de sarcinaDezvoltarea embrionului nu este completa, insa incepand din aceasta saptamana ...

Primele saptamani din calendarul de sarcina

TAGS: calculator sarcina, alimentatie sarcina

In primul trimestru de sarcina cel mai probabil va fi sa te afecteze starea de oboseala. Pentru a o combate si chiar preintampina, incearca sa iti creezi cateva ritualuri de relaxare si sa iei lucrurile pas cu pas pentru ca tu sa iti mentii starea de sanatate optima si sa o asiguri si pe a celui mic.

Calculator de sarcina - saptamanile 1-6

O lista cu lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere in aceste prime 6 saptamani te poate ajuta enorm. Cu siguranta esti ...

Cum aflu sexul copilului cu calendarul chinezesc?

TAGS: calculator sarcina, informatii sarcina

O sarcina si nasterea sunt niste momente unice in orice familie, sunt niste miracole ale naturii. Chinezii au pus la punct o harta speciala care poate determina sexul copilului in functie de varsta mamei la si luna in care are loc conceptia. Se spune ca gradul de acuratete al tabelului se situeaza intre 67% si 93%.

De cand exista calendarul chinezesc al sarcinii?Cred ca sunt destul de putini parinti care nu si-ar dori sa cunoasca sexul copilului, iar vestea cea buna este ca acesta ...

Semne ca ai probleme in sarcina

TAGS: complicatii, calculator sarcina, semne simptome sarcina

Asa cum am precizat, pe parcursul sarcinii vei observa cum corpul trece prin diverse modificari. Multe dintre ele sunt absolut normale, insa anumite simptome ar trebui sa iti ridice semne de intrebare ca ti-ar putea crea probleme cu sarcina.

Probleme si complicatii care pot aparea in primul trimestru de sarcinaDu-te direct la medic daca observi urmatoarele semnale ale corpului tau.

1. Greata si varsaturile severeAceste simptome sunt normale la inceputul sarcinii, dar ...

Ce complicatii si riscuri pot aparea in primele saptamani de sarcina

TAGS: informatii sarcina, complicatii, calculator sarcina

Am discutat despre modificarile care apar in primul trimestru de sarcina iar acum vorbim la modul mai general despre ce se intampla in aceasta perioada.

Complicatii care pot avea loc in primul trimestru de sarcinaExista anumite situatii in care pot aparea complicatii si va trebui sa acorzi mare atentie semnelor pe care le da corpul tau. Mergi imediat la medic daca senzatia de ameteala este severa si este insotita de durere abdominala sau sangerare vaginala. Aceste simptome se pot ...

Ce modificari apar in corp in primul trimestru de sarcina?

TAGS: trimestru, calculator sarcina, informatii sarcina

Pe decursul primului trimestru de sarcina vei putea observa cum organismul ti se modifica, poate chiar insesizabil, dar o face in mod miraculos. Hormonii de sarcina vor determina corpul tau sa inceapa sustinerea cresterii copilului inca dinainte ca testul de sarcina sau examenul fizic sa confirme ca esti gravida.

Modificari in organism in primul trimestru de sarcinaAvand in vedere ca poate toate transformarile vor deveni coplesitoare, este bine ca de la bun inceput sa stii la ce sa ...

Pregatirea unei sarcini sanatoase

TAGS: informatii sarcina, calculator sarcina

Daca ai decis ca esti pregatita sa devii mama, atunci cu siguranta iti dai seama ca asta va implica si anumite modificari in stilul tau de viata. Pregatirea pentru o sarcina necesita asigurarea ca intreg sistemul functioneaza optim, iar asta va insemna sa acorzi atentie sporita tuturor elementelor pe care le administrezi, dar si tututot activitatilor pe care le intreprinzi.

Ce trebuie sa faci pentru a avea o sarcina sanatoasa?Exista o serie de pasi pe care orice femeie insarcinata ...

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina