testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al “crizei”, atunci acela este avortul, iar daca am decis sa facem un avort medicamentos atunci trebuie sa stim si care sunt pastilele cu care acesta se face. Actiunea clara este de a recurge la avort.

Inainte de a face un avort insa, trebuie sa vedem ce implica acesta, cum se produce un avort si care sunt efectele asupra organismului nostru.

Ce presupune avortul medicamentos

Acest tip de avort nu implica vreo interventie chirurgicala sau anestezie. Procedura se poate face fie in cabinetul medicului specialist sau intr-o clinica. Uneori, avortul medical se poate face si la domiciliu dar trebuie consultat doctorul de mai multe ori pentru a se evalua eficacitatea tratamentului si a se identifica posibilele complicatii care pot sa apara ulterior.

Cum se desfasoara avortul medicamentos?

Avortul medicamentos pe cale orala

Avortul medicamentos se poate face folosind doua variante de medicamente: Mifepriston si misoprostol pe cale orala. Acesta este cel mai frecvent tip de avort medicamentos, probabil datorita usurintei cu care se administreaza medicamentul.

Asa cum am mentionat si in articolul anterior, medicamentele pentru avort trebuie administrate pana intr-un anumit interval de timp pentru a avea efect.

Medicamentele pentru avort se iau la aproximativ 7 saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii.

Mifepristonul (RU-486) blocheaza actiunea progesteronului, contribuind la subtierea mucoasei uterului si la prevenirea implantarii si cresterii embrionului.

Misoprostolul, care contine prostaglandine, determina contractii uterine pentru ca embrionul sa fie expulzat pe cale vaginala. Femeile care aleg acest tip de avort trebuie sa consulte medicul pentru ca acesta sa confirme ca avortul a fost realizat complet.

Avortul medicamentos pe cale vaginala

Singurul lucru diferit fata de medicamentele pentru avort anterioare este doza in care se administreaza. De asemenea, in loc de a se lua oral pastila de misoprostol, medicamentul este introdus in vagin.

Aceste medicamente trebui utilizate in termen de maxim noua saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii.

Metoda poate fi aplicata si la domiciliu. Este mai rapida, eficienta mai putin costisitoare si are mai putine efecte secundare decat alte tipuri de avort medical.

Metrotrext injectabil pentru un avort medicamentos

Acest tip de avort medicamentos se va institui in termen de sapte saptamani din prima zi a ultimei menstruatii. Metrotrexatul va fi injectat de care medic iar misoprostolul va fi introdus vaginal, mai tarziu, la domiciliu. La o saptamana dupa admimistrarea substantelor medicamentoase se va face o ecografie pentru a se confirma daca avortul este complet.

In cazul in care sarcina continua sa se dezvolte, se va administra o a doua doza de misoprostol. Este posibil sa dureze chiar si o luna pana cand se va finaliza avortul.

Misoprostol pe cale vaginala

Aceasta metoda poate fi utilizata la diferite varste gestationale, este mai putin eficienta decat alte tipuri de avort medicamentos si poate provoca mai multe efecte adverse semnificative.

Efectele adverse ale medicamentelor pentru avort

Medicamentele utilizate intr-un avort medicamentos pot cauza sangerari vaginale si crampe abdominale, dar si mai vin si cu o serie de alte efecte adverse:

  • febra
  • frisoane
  • greata
  • varsaturi
  • diaree

Medicul iti va recomanda si o serie de alte medicamente care vor atenua intr-o oarecare masura simptomele pastilelor pentru avort. Fii pregatita de a nu fi chiar capabila sa reiei activitatile obisnuite imediat dupa ce ai facut un avort cu pastile.

Vezi alte articole: Avort, Intrerupere sarcina