Factori de risc pentru avortul spontan

Am vorbit despre problemele din timpul sarcinii care te pun in pericol, dar si despre problemele naturale care te pot afecta cand esti insarcinata. In articolul de fata dezbatem tema avortului spontan. Aflam cauzele unui avort spontan si care sunt semnele sale. Sangerarile pot fi simptome ale unor probleme cu sarcina? Ce trebuie facut si cum se poate preveni avortul spontan?

Cat de frecventa este pierderea spontana a sarcinii?

Din nefericire, multe femei risca sa piarda sarcina. Avortul spontan presupune pierderea sarcinii n primele cinci luni si din pacate asta se intampla destul de des. Nu s-a facut o statistica exact, insa se pare ca una din zece sarcini sfarsesc din cauza unui avort spontan.

Chiar mai mult decat atat, unele femei pierd o sarcina de care nici nu stiau inca. 80% din avorturile spontane se intampla in primele 12 saptamani dar accidente de acest gen pot aparea si la o sarcina mai avansata.

Cum iti dai seama daca exista riscul unui avort spontan?

Orice femeie poate avea avort spontan dar trebuie sa precizam ca unele dintre noi au o predispozitie pentru acest tip de accident. Fumatul, sarcinile repetate, fibromul uterin sau diabetul cresc sansele de risc pentru un avort spontan.

Un alt factor de risc pentru avortul spontan este varsta insarcinatei. Riscul pierderii de sarcina se dubleaza intre 20 si 40 de ani cand aproximativ un sfert din sarcini se pierd.

Femeile mai in varsta pot avea sarcina cu anormalitati cromozomiale, caz in care fatul se autoexpulzeaza. Dar si femei tinere si sanatoase pot suferi pierderea sarcinii.

Cu toate astea exista si situatii in care o femeie care a avut chiar si doua avorturi spontane poate avea o a treia sarcina sanatoasa si va naste un copil sanatos.

Cauzele avortului spontan

Doctorii nu pot explica exact cauzele pentru majoritatea avorturilor spontane dar se pare ca de cele mai multe multe ori este vorba de probleme legate de dezvoltarea normala a fatului.

Cel putin jumatate din pierderile de sarcina care au lor in primul trimestru, sunt cauzate de anormalitati cromozomiale care impiedica dezvoltarea normala a copilului.

Infectiile, diabetul, probleme ale tiroidei, dezvoltarea anormala a fatului si producerea de catre mama a unor anticorpi sunt cauze ale pierderii de sarcina in primele saptamani.TAGS: avort, probleme sarcina, intrerupere sarcina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Care sunt semnele unui avort spontan?

Primele semne ale pierderii unei sarcini sunt: crampele, sangerarile abundente si cheagurile de sange. Exista si cazuri in care pierderea sarcinii poate fi chiar inopinata si neobservata. Nu este ...

 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina