TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Pastile intrerupere sarcina

Despre avortul medicamentos am discutat pe larg cu alte ocazii, dar si despre pastilele de a doua zi, iar acum as vrea sa vorbim exact despre pastilele pentru intreruperea sarcinii.

Desi este cea mai sigura metoda de avort pentru o sarcina nedorita, in conditiile in care nu vrei sa faci un avort chirurgical, chiar si avortul cu pastile pentru intreruperea sarcinii este insotit de o serie de efecte adverse. Infertilitatea nu este unul dintre riscurile avortului medicamentos.

Cine poate folosi pastile pentru intreruperea sarcinii?

Avand in vedere ca pastilele de avort pot inrautati anumite afectiuni ale sanatatii, va trebui sa verifici cu medicul daca le poti administra fara riscuri. Medicul iti va face o serie de teste amanuntite si iti va face istoricul bolilor pentru a vedea daca poti recurge la pilulele pentru avort.

Pastilele de avort care contin mifepriston si misoprostol sunt sigure pentru terminarea unei sarcini care are maxim 9 saptamani. Daca depasesti aceasta perioada, deja creste riscul de a deveni periculosi. Prin utilizarea acestor pastile se evita riscul aparitiei infectiei sau al mortii maternale care exista in timpul procedurilor chirurgicale de intrerupere a unei sarcini.

Au pastilele pentru avort riscuri?

Medicii, precum si cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, sustin ca pastilele pentru avort sunt sigure si lipsite de riscuri prea mari. Totusi, acestea pot aparea in cazul unei administrari incorecte a produsului sau a unor afectiuni cu care ar putea interfera.

Eficienta acestei metode este de aproape 98%, dar depinde de cat de corecta este administrata si de stadiul de evolutie a sarcinii.

Care sunt riscurile si efectele adverse ale administrarii pastilelor de avort?

In conditii corecte de administrare, pilula nu pune in pericol sanatatea ta. Pot aparea insa cateva efecte secundare neplacute, care trec la scurt timp dupa terminarea procedeului:

  • cefalee
  • ameteli
  • greata sau varsaturi
  • febra
  • stare de slabiciune
  • crampe ale abdomenului inferior
  • hemoragie abundenta (in urma eliminarii oului fetal)
  • diaree etc.

Complicatiile acestui avort sunt destul de rare si sunt cauzate de administrarea incorecta sau iresponsabila a medicamentului.

Vezi alte articole: Pastile, Avort, Intrerupere sarcina