Pastile intrerupere sarcina

Despre avortul medicamentos am discutat pe larg cu alte ocazii, dar si despre pastilele de a doua zi, iar acum as vrea sa vorbim exact despre pastilele pentru intreruperea sarcinii.

Desi este cea mai sigura metoda de avort pentru o sarcina nedorita, in conditiile in care nu vrei sa faci un avort chirurgical, chiar si avortul cu pastile pentru intreruperea sarcinii este insotit de o serie de efecte adverse. Infertilitatea nu este unul dintre riscurile avortului medicamentos.

Cine poate folosi pastile pentru intreruperea sarcinii?

Avand in vedere ca pastilele de avort pot inrautati anumite afectiuni ale sanatatii, va trebui sa verifici cu medicul daca le poti administra fara riscuri. Medicul iti va face o serie de teste amanuntite si iti va face istoricul bolilor pentru a vedea daca poti recurge la pilulele pentru avort.

Pastilele de avort care contin mifepriston si misoprostol sunt sigure pentru terminarea unei sarcini care are maxim 9 saptamani. Daca depasesti aceasta perioada, deja creste riscul de a deveni periculosi. Prin utilizarea acestor pastile se evita riscul aparitiei infectiei sau al mortii maternale care exista in timpul procedurilor chirurgicale de intrerupere a unei sarcini.

Au pastilele pentru avort riscuri?

Medicii, precum si cei de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, sustin ca pastilele pentru avort sunt sigure si lipsite de riscuri prea mari. Totusi, acestea pot aparea in cazul unei administrari incorecte a produsului sau a unor afectiuni cu care ar putea interfera.

Eficienta acestei metode este de aproape 98%, dar depinde de cat de corecta este administrata si de stadiul de evolutie a sarcinii.

Care sunt riscurile si efectele adverse ale administrarii pastilelor de avort?

In conditii corecte de administrare, pilula nu pune in pericol sanatatea ta. Pot aparea insa cateva efecte secundare neplacute, care trec la scurt timp dupa terminarea procedeului:

  • cefalee
  • ameteli
  • greata sau varsaturi
  • febra
  • stare de slabiciune
  • crampe ale abdomenului inferior
  • hemoragie abundenta (in urma eliminarii oului fetal)
  • diaree etc.

Complicatiile acestui avort sunt destul de rare si sunt cauzate de administrarea incorecta sau iresponsabila a medicamentului.TAGS: intrerupere sarcina, pastile, avort

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...

 
Avortul prin chiuretaj - ce este si ce ...

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj. Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina