testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Clinica avort: unde mergi pentru intreruperea sarcinii

In Romania, avortul poate fi realizat pana cand o sarcina ajunge la 12 saptamani. Tinerele sub varsta de 16 ani trebuie sa primeasca acordul unui parinte pentru a putea face avort intr-o clinica.

Unde poti face avort si care este pretul?

Despre avortul medicamentos am discutat in amanunt in alte articole, dar si despre chiuretaj. Sa vedem care sunt clinicile in care se poate face un avort, prin chiuretaj sau aspiratie.

Spitalele din Romania practica in general tehnica chiuretajului care, din nefericire, este dureroasa, iar cabinetele private executa avortul prin aspiratie.

Cat costa un avort?

Desigur ca nu exista un tarif comun pentru avort, insa intre avortul in spital si avortul in clinicile particulare exista o diferenta notabila de pret. Avortul in clinica poate ajuge chiar la un pret dublu fata de cel din spital.

Pretul avortului variaza in functie de procedura (aspiratie sau chiuretaj) sau tipul de anestezie. Un chiuretaj uterin cu anestezie locala poate costa 200 lei, iar un chiuretaj uterin cu anestezie generala costa 350 lei.

La clinica MedLife preturile unui avort variaza in functie de locatie si de medicul ales, insa diferentele de pret nu sunt semnificative. Spre exemplu, un avort medicamentos poate sa ajunga la 190 lei, insa nu include si pretul medicamentului recomandat, iar un chiuretaj poate sa ajunga si la 800 lei.

La clinica Gynecoland costul unui avort variaza intre 460 -780 lei, in functie de tipul avortului (sangerare majora, la cerere). La aceste preturi se adauga si anestezia administrata intravenos - 220 Lei.

Clinica Elite este un alt loc in care poti alege sa faci un avort in siguranta. Are preturi care variaza intre 550-800 lei pentru trei tipuri de servicii: avort cu chiureta si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie generala.

Unul dintre cele mai mici preturi pentru un avort in Bucuresti este practicat de Clinica de diagnostic Gral. Aici vei plati pentru un chiuretaj uterin la cerere 300 lei.

Cat costa un avort in clinicile din provincie?

De multe ori in provincie preturile sunt mai scazute pentru procedurile de avort. Spre exemplu, la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. I. A. Sbarcea" din Brasov un chiuretaj pana in 10 saptamani poate costa 200 lei sau 300 daca sarcina a trecut de 10-12 saptamani. Dupa 13 saptamani, va trebui sa fii pregatita sa investesti in avort aproximativ 500-600 lei.

La clinica Gral din cadrul spitalulului OncoFort (Focsani) vei scoate din buzunar 350 lei pentru un chiuretaj la cerere (8-11 saptamani). In schimb, daca sarcina este pana in 8 saptamani, vei plati cu 50 de lei mai putin, mai exact 300 lei.

In Iasi, la Omniclinic, pretul acestor interventii variaza intre 850 - 1300 lei. Pe cand la Constanta, la centrul Prosana, chiuretajul uterin consta 500 lei. La acest pret se adauga si cel al anesteziei: generala la 200 lei sau locala la 50 lei.

Vezi alte articole: Avort, Intrerupere sarcina