Clinica avort: unde mergi pentru intreruperea sarcinii

In Romania, avortul poate fi realizat pana cand o sarcina ajunge la 12 saptamani. Tinerele sub varsta de 16 ani trebuie sa primeasca acordul unui parinte pentru a putea face avort intr-o clinica.

Unde poti face avort si care este pretul?

Despre avortul medicamentos am discutat in amanunt in alte articole, dar si despre chiuretaj. Sa vedem care sunt clinicile in care se poate face un avort, prin chiuretaj sau aspiratie.

Spitalele din Romania practica in general tehnica chiuretajului care, din nefericire, este dureroasa, iar cabinetele private executa avortul prin aspiratie.

Cat costa un avort?

Desigur ca nu exista un tarif comun pentru avort, insa intre avortul in spital si avortul in clinicile particulare exista o diferenta notabila de pret. Avortul in clinica poate ajuge chiar la un pret dublu fata de cel din spital.

Pretul avortului variaza in functie de procedura (aspiratie sau chiuretaj) sau tipul de anestezie. Un chiuretaj uterin cu anestezie locala poate costa 200 lei, iar un chiuretaj uterin cu anestezie generala costa 350 lei.

La clinica MedLife preturile unui avort variaza in functie de locatie si de medicul ales, insa diferentele de pret nu sunt semnificative. Spre exemplu, un avort medicamentos poate sa ajunga la 190 lei, insa nu include si pretul medicamentului recomandat, iar un chiuretaj poate sa ajunga si la 800 lei.

La clinica Gynecoland costul unui avort variaza intre 460 -780 lei, in functie de tipul avortului (sangerare majora, la cerere). La aceste preturi se adauga si anestezia administrata intravenos - 220 Lei.

Clinica Elite este un alt loc in care poti alege sa faci un avort in siguranta. Are preturi care variaza intre 550-800 lei pentru trei tipuri de servicii: avort cu chiureta si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie locala, cu aspiratie si anestezie generala.

Unul dintre cele mai mici preturi pentru un avort in Bucuresti este practicat de Clinica de diagnostic Gral. Aici vei plati pentru un chiuretaj uterin la cerere 300 lei.

Cat costa un avort in clinicile din provincie?

De multe ori in provincie preturile sunt mai scazute pentru procedurile de avort. Spre exemplu, la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. I. A. Sbarcea" din Brasov un chiuretaj pana in 10 saptamani poate costa 200 lei sau 300 daca sarcina a trecut de 10-12 saptamani. Dupa 13 saptamani, va trebui sa fii pregatita sa investesti in avort aproximativ 500-600 lei.

La clinica Gral din cadrul spitalulului OncoFort (Focsani) vei scoate din buzunar 350 lei pentru un chiuretaj la cerere (8-11 saptamani). In schimb, daca sarcina este pana in 8 saptamani, vei plati cu 50 de lei mai putin, mai exact 300 lei.

In Iasi, la Omniclinic, pretul acestor interventii variaza intre 850 - 1300 lei. Pe cand la Constanta, la centrul Prosana, chiuretajul uterin consta 500 lei. La acest pret se adauga si cel al anesteziei: generala la 200 lei sau locala la 50 lei.TAGS: avort, intrerupere sarcina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...

 
Avortul prin chiuretaj - ce este si ce ...

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj. Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina