Cum se face avortul pana in 9 saptamani de sarcina

In linii mari am discutat despre chiuretaj, insa in acest articol voi prezenta exact pasii procedurii de chiuretaj cand il faci pana in 9 saptamani.

Citeste si despre cum se va desfasura chiuretajul la 14 saptamani, respectiv 23 de saptamani.

Cum se face un avort la 9 saptamani?

  • A. un specul este plasat in vagin, un forceps este asezat pe marginile cervixului si o canula pentru chiuretaj este inserata in uter
  • B. Lichidul amniotic, placenta si fetusul sunt aspirati prin canula si asezati intr-un borcan de colectare. Fetusul si placenta sunt deteriorati in proces.
  • C. Cavitatea uterina este curata cu o chiureta pentru a determina daca a mai ramas o cantitate semnificativa de tesut.
  • D. Sangele, lichidul amniotic, tesutul placentar si partile fetale sunt asezate intr-un borcan. Continutul respectivului borcan este examinat pentru ca medicii sa fie siguri ca toate partule fetale si o cantitate adecvata de tesut corespund cu varsta gestationala estimata in momentul respectiv.


TAGS: avort, intrerupere sarcina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...

 
Avortul prin chiuretaj - ce este si ce ...

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj. Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina