Cum se face avortul la 14 saptamani de sarcina

In linii mari am discutat despre chiuretaj, insa in acest articol voi prezenta exact pasii procedurii de chiuretaj cand il faci pana in 14 saptamani. Citeste si despre cum se va desfasura chiuretajul la 9 saptamani, respectiv 23 de saptamani.

Avortul la 14 saptamani

  • A. Un specul este asezat in vagin, o clama Allis este asezata pe marginea cervixului si o canula este inserata in uter dupa ce cervixul a fost dilatat.
  • B. Amnionul si o parte din fetus sunt sfasiate prin intermediul suctiunii canulei si transferate intr-un borcan.
  • C. Placenta este indepartata prin aceeasi procedura cu canula dupa ce restul partilor mai mari ale fetusului sunt inlaturate.
  • D. Cavitatea uterina este curatata usor cu o chiureta pentru a determina daca a mai ramas vreo cantitate semnificativa de tesut.

Borcanul de colectare este afisat in lateralul imaginii cu detalii despre chiuretaj.TAGS: intrerupere sarcina, avort

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...

 
Avortul prin chiuretaj - ce este si ce ...

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj. Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina