Probleme sarcina

Probleme din timpul sarcinii pot aparea in mod inopinat si pot crea o multime de dificultati viitoarelor mamici. Din acest motiv trebuie sa stii care sunt semnele de care esti nevoita sa tii cont pentru a preveni o tragedie. In aceasta sectiune afli care sunt tratamentele indicate pentru rezolvarea problemelor din sarcina, care sunt medicamentele interzise in timpul sarcinii dar si care sunt anomaliile care pot afecta faptul si complicatiile care conduc la riscul de a pierde sarcina.
De ce poate iesi testul de sarcina negativ desi esti insarcinata?

TAGS: probleme sarcina, teste sarcina

Unei femei i-ar putea intarzia menstruatia sau ar putea chiar sari peste ea si totusi sa ii iasa testul de sarcina negativ. In aceasta situatie este normal sa te intrebi ce se intampla. Esti insarcinata? Este rezultatul negativ al testului de sarcina gresit?

Sa vedem cateva motive pentru care este posibil sa iti intarzie menstruatia, chiar daca testul de sarcina este negativ.

Niveluri prea mici de hormoniDaca incerci sa ramai insarcinata, am vesti bune pentru tine: este ...

De ce este important testul TORCH?

TAGS: probleme sarcina, teste sarcina, analize sarcina

Testul TORCH, care mai este denumit si panelul TORCH este mai exact o analiza a sangelui recomandata femeilor care au in plan sa ramana insarcinate, femeilor insarcinate, dar si nou-nascutilor (daca acestia prezinta simptome ale unei infectii din grupa TORCH).

In cazul unei sarcini, ideal este ca testul sa se faca in perioada pre-conceptiei, deoarece depistarea anumitor agenti patogeni in primul trimestru de sarcina ar putea crea confuzii, determinand uneori intreruperi de sarcina ...

Cauzele sarcinii extrauterine

TAGS: probleme sarcina, sarcina extrauterina

Pentru unele sarcini extrauterine, medicii nu gasesc o cauza clara. Insa, de cele mai multe ori, ele sunt justificate medical. Daca vei citi in continuare vei afla care sunt principalele motive pentru care embrionul "alege" sa se dezvolte in locul nepotrivit sarcinii.

1. O sarcina extrauterina anterioara creste riscul pentru una nouaPrincipala cauza ce poate sta la baza unei sarcini extrauterine poate fi existenta unei trompe uterine anormale care impiedica ca oul fertilizat sa ...

Factori de risc pentru o sarcina extrauterina

TAGS: sarcina extrauterina, probleme sarcina, avort

Sarcina extrauterina este o condiţie foarte periculoasa si o cauza majora de deces in randul femeilor gravide, in primul trimestru al sarcinii.

Care sunt sansele sa suferi o sarcina extrauterinaInainte de inventarea tehnicilor moderne ale anesteziei, ale metodelor chirurgicale contemporane, inainte de introducerea antibioticelor in medicina si inainte de apariţia posibilitaţii transfuziei de sange, din 6 femei cu sarcina extrauterina supravieţuia numai una.

Cu ...

Care sunt semnele unui avort spontan?

TAGS: intrerupere sarcina, probleme sarcina, avort

Primele semne ale pierderii unei sarcini sunt: crampele, sangerarile abundente si cheagurile de sange. Exista si cazuri in care pierderea sarcinii poate fi chiar inopinata si neobservata. Nu este prima data cand abordam subiectul avortului spontan si cauzele unui avort spontan.

Uneori vizita la medic este cea care ne edifica in privinta unei sarcini pierdute, la fel cum si moasa poate constata ca inima fatului nu mai bate.

Dar lipsa batailor inimii poate insemna ...

Factori de risc pentru avortul spontan

TAGS: avort, probleme sarcina, intrerupere sarcina

Am vorbit despre problemele din timpul sarcinii care te pun in pericol, dar si despre problemele naturale care te pot afecta cand esti insarcinata. In articolul de fata dezbatem tema avortului spontan. Aflam cauzele unui avort spontan si care sunt semnele sale. Sangerarile pot fi simptome ale unor probleme cu sarcina? Ce trebuie facut si cum se poate preveni avortul spontan?

Cat de frecventa este pierderea spontana a sarcinii?Din nefericire, multe femei risca sa piarda sarcina. ...

Probleme naturale care pot aparea esti insarcinata

TAGS: semne simptome sarcina, probleme sarcina

Din momentul in care ai facut testul de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata, iti doresti in mod evident sa afli toate informatiile despre sarcina si despre cum va evolua aceasta. O serie de aspecte importante legate de sarcina sunt problemele care pot aparea.

Probleme care pot aparea in sarcinaVom vorbi despre problemele cu care te poti confrunta inclusiv in public si care te pot ingrijora insa iti spun de la bun inceput ca poti sta linistita.

1. Probleme sarcina: ...

Semne ca nu ai o sarcina cu probleme

TAGS: probleme sarcina, semne simptome sarcina

Era firesc sa incepem sa vorbim despre ce probleme pot aparea in timpul sarcinii, fie ele naturale sau semne ale unor potentiale probleme de sanatate. Acum iti vor prezenta niste modificari ale corpului si organismului care sunt perfect in regula daca au loc. Sunt convinsa ca oricat as elabora tema tot te vei impacienta la fiecare semn nou insa nu e rau sa facem o analiza a ceea ce poti remarca de-a lungul sarcinii.

Semne ca sarcina este sanatoasaSa vedem care sunt cateva semne ca ...

Probleme pe care le poti simti cand esti insarcinata

TAGS: semne simptome sarcina, probleme sarcina

Este firesc ca in momentul in care esti insarcinata sa observi cum corpul ti se schimba si organismul are diverse reactii. O mare parte dintre ele sunt absolut firesti insa exista si o serie de semne si simptome care ar putea anunta o sarcina cu probleme. O sarcina cu probleme poate pune in pericol atat sanatatea ta, cat si a fatului.

Viitoarea mamica trebuie sa se asigure ca sarcina decurge normal si trebuie sa fie atenta la fiecare simptom. Tocmai din acest motiv este indicat sa ...

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina