TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cand nu poti face avort medicamentos si riscurile avortului

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei sa pastrezi sarcina exista o singura solutie: avortul.

Exista mai multe tipuri de avort, iar cel medicamentos este una dintre optiuni. Avortul medicamentos este procedura prin care se folosesc diverse medicamente pentru a intrerupe o sarcina confirmata si il poti face atat de doctor cat si acasa.

Avortul medicamentos nu necesita anestezie sau interventie chirurgicala, totusi exista o recomandare si in privinta acestuia: sa il faci in faza de inceput a sarcinii. Este bine sa stii ca un avort medicamentos nu reprezinta o procedura usoara, vor exista implicatii emotionale si psihice profunde.

Asigura-te de la bun inceput ca intelegi exact ce presupune procedura, ce efecte secundare are, dar si ce riscuri si complicatii exista. Tocmai pentru a fi cat mai informata, am decis sa iti prezint toate detaliile in legatura cu desfasurarea avortului medicamentos.

De ce vrei sa faci un avort?

Exista o multime de motive pentru care decizi sa faci un avort, de la cele financiare pana la cele emotionale, exista o multime de probleme implicate.

Ceea ce trebuie sa stii neaparat este faptul ca in urma unui avort medicamentos nereusit este foarte posibil sa ramai cu niste probleme medicale destul de grave

Motivele pentru care poti lua decizia de a avorta sunt multiple, de la cele personala pana la cele financiare, dar poti si pur si simplu sa te simti nepregatita pentru a-ti asuma o respeonsabilitate atat de mare precum un copil.

Ce riscuri implica un avort?

Potentialele riscuri ale avortului medicamentos includ: avort incomplet ce poate sa fie urmat de avortul chirurgical infectie sangerare abundenta probleme medicale la nivelul uterului

In ce situatii nu poti face avort medicamentos?

Nu poti face avort daca sarcina a avansat prea mult. Un avort medicamentos se face de regula intre sapte si noua saptamani de la ultima menstruatie. Exista si cateva situatii in care este complet exclus sa faci un avort. Sa vedem cand nu ai voie sa avortezi.

  • cand ai un risc crescut de rupturi uterine sau are montat un sterilet
  • atunci cand suferi de alte afectiuni precum hipertensiune arteriala, diabet, boli cardiovasculare sau anumite boli ale vaselor de sange, afectiuni grave ale ficatului, rinichilor, boli pulmonare sau cele care prespun convulsii necontrolate
  • daca urmezi un tratament cu anticoagulante sau steroizi
  • daca nu te vei putea consulta cu medicul dupa avortul medicamentos sau nu are acces la asistenta de urgenta
  • daca se intampla sau ai alergii la medicamentele utilizate in avort gravida fumeaza mult.

Cand doresti totusi intreruperea sarcinii insa nu te incadrezi in situatiile in care este permis sa faci un avort medicamentos, orinteaza-te catre un avort chirurgical.

Cum te pregatesti pentru avort

Dupa ce s-a luat decizia unui avort medicamentos, medicul specialist va evalua starea de sanatate a gravidei si va solicita detalii legate de istoricul sau medical, va confirma sarcina in urma unui examen fizic, va face o ecografie pentru a stabili varsta sarcinii si pentru a stabili ca sarcina nu este una extrauterina sau molara, va face teste de sange si urina si ii va explica in ce consta procedura.

Vezi alte articole: Pastile, Avort, Intrerupere sarcina