Cat costa un avort in Bucuresti si in orasele din Romania?

Dupa ce am vorbit despre intreruperea sarcinii cu pastile, dar si prin avort, sa vedem si cat costa sa faci un avort la clinicile private si in spitalele din Romania.

Care este pretul unui avort?

O femeie poate alege sa intrerupa o sarcina din varii motive cum ar fi cele personale, din cauza unor probleme medicale sau din cauza riscului ca viitorul bebelus sa se nasca cu malformatii, conform site-ului nhs.uk.

Avortul trebuie facut in primele 12 saptamani, fie intr-un spital sau intr-o clinica avizata, iar cu cat interventia se face mai repede, cu atat vei avea mai multe optiuni sa reduci riscul aparitiei complicatiilor. Pretul unui avort difera de la o unitate medicala la alta si depinde si de procedura folosita pentru intreruperea sarcinii.

Cat costa un avort la o clinica privata din Bucuresti?

Inainte de a merge sa faci un avort, este important sa ai o discutie cu ginecologul tau despre riscurile pe care le implica o astfel de procedura, dar si despre impactul psihologic pe care il poate avea. Dupa ce ai decis ca iti doresti sa faci un avort, va trebui sa gasesti si cel mai bun loc pentru a-l face, cu cele mai putine riscuri. Este normal sa iti doresti la fel de mult sa stii si cat te costa un avort.

De exemplu, la clinica Promed, un chiuretaj cu anestezie generala costa 1.349 de lei, iar unul cu anestezie locala costa 840 de lei. intreaba medicul care sunt riscurile anesteziei generale si asigura-te ca nu esti alergica la niciun anestezic, inainte sa alegi procedura prin care vei intrerupe sarcina.

Ca alternativa ar mai fi si clinica Elite din Bucuresti unde ai de ales intre o intrerupere de sarcina cu chiureta, cu anestezie locala, care costa 550 de lei, si un avort prin aspiratie cu anestezie locala, la pret de 700 de lei. O intrerupere de sarcina prin aspiratie cu anestezie generala costa 1.000 de lei si se face numai in urma unui consult si dupa efectuarea unor analize.

Pretul unui avort la clinica Generis este de 1.700 de lei.

O alta clinica la care poti face avort in siguranta este Gynecoland, unde avortul la cerere cu anestezie generala ajunge la 1.020 de lei, in timp ce chiuretajul uterin terapeutic cu anestezie generala costa 720 de lei.

Cat costa un avort la spital in Bucuresti?

La spitalele de stat din Bucuresti, costul unui avort este mai mic decat la clinicile private. Spre exemplu, la Spitalul de Urgenta Pantelimon, un avort cu anestezie locala costa 200 de lei, iar unul cu anestezie generala costa 250 de lei.

Cam in acelasi interval de preturi te-ai situa si daca alegi Spitalul Filantropia. Astfel, un chiuretaj uterin cu anestezie locala costa 200 de lei, iar cel cu anestezie generala ajunge pana la 350 de lei.

La Spitalul Marie Stopes ai trei variante de intrerupere a sarcinii prin avort. Astfel, avortul medicamentos costa 550 de lei, iar pachetul complet contine procedura de intrerupere de sarcina, ecografia de depistare a sarcinii si pastilele. Daca preferi sa intrerupi sarcina prin aspiratie cu anestezie locala, pretul este de 600 de lei, iar aceeasi procedura cu anestezie generala costa 800 de lei.

Cat costa un avort in alte orase din Romania?

In Brasov, de exemplu, la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie “Dr. I. A. Sbarcea”, un avort la cerere cu anestezie locala costa 200 de lei, daca sarcina este mai mica de 10 saptamani, 300 de lei, daca sarcina deja are intre 10 – 12 saptamani, si 500 de lei, daca femeia este insarcinata intre 12 – 13 saptamani. Un avort cu anestezie generala costa 600 de lei.

La clinica Isis din Constanta, un chiuretaj cu anestezie costa 1.000 de lei, in timp ce un chiuretaj la Spitalul Municipal din Timisoara costa 800 de lei.

In Iasi in schimb, ar trebui sa stii ca un avort la cerere cu anestezie generala la Omni Clinic costa intre 850 si 1.300 de lei, iar daca preferi o intrerupere de sarcina prin tratament medicamentos, pretul este de 1.000 de lei.TAGS: avort, intrerupere sarcina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cand nu poti face avort medicamentos si ...

Dupa ce ai facut un test de sarcina si ai aflat ca esti insarcinata deja va fi mult prea tarziu pentru a mai folosi pastila de a doua zi sau oricare alta metoda de contraceptie. Daca decizi ca nu vrei ...

 
Cum se face un avort medicamentos?

Am tot vorbit despre prevenirea sarcinii nedorite cu ajutorul pastilei de a doua zi si am oferit cateva informatii daca dorim sa facem un avort medicamentos. Daca exista un management al ...

 
Avortul prin chiuretaj - ce este si ce ...

Daca luatul pastilei de a doua zi este deja tardiv, atunci va trebui sa apelezi la procedura denumita chiuretaj. Chiuretajul este o mica interventie chirurgicala in care prin canalul cervical se ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina