testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Semne ca nu ai o sarcina cu probleme

Semne ca nu ai o sarcina cu probleme

Era firesc sa incepem sa vorbim despre ce probleme pot aparea in timpul sarcinii, fie ele naturale sau semne ale unor potentiale probleme de sanatate. Acum iti vor prezenta niste modificari ale corpului si organismului care sunt perfect in regula daca au loc. Sunt convinsa ca oricat as elabora tema tot te vei impacienta la fiecare semn nou insa nu e rau sa facem o analiza a ceea ce poti remarca de-a lungul sarcinii.

Semne ca sarcina este sanatoasa

Sa vedem care sunt cateva semne ca sarcina ta decurge fara probleme ci, conform planului.

1. Ingrasarea constanta in timpul sarcinii

O crestere in greutate constanta si progresiva este primul si cel mai important semn ca sarcina evolueaza fara probleme. Acumularea de kilograme in plus in cursul sarcinii este normal si este unul din indicatorii care arata ca totul merge bine.

O ingrasare naturala in timpul sarcinii este de 12-15kg maxim!

2. Tensiunea arteriala normala

Tensiunea arteriala este unul dintre factorii cei mai importanti in cursul sarcinii. In cursul sarcinii tendinta este aceea de scadere a tensiunii arteriale, dar aceasta ramane in limite normale.

O valoarea constanta este un bun indicator pentru o sarcina sanatosa. Tensiunea arteriala crescuta poate aduce mari neplaceri atat femeii cat si copilului.

3. Arsurile la stomac

Arsurile la stomac apar de obicei in al doilea trimestru si sunt cauzate de refluxul gastroesofagian si de schimbarea de pozitie a stomacului, prin cresterea in dimensiuni a uterului.

Mananca putin si des pentru a evita disconfortul dupa masa si fereste-te de alimentele picante.

4. Durerile normale din timpul sarcinii

Crampele, durerile de spate, durerile de burta si cele articulare sunt normale, toate fiind un semn ca sarcina merge bine, iar sistemul osos si muscular se adapteaza la transformarile pe care sarcina le impune.

5. Diabetul zahar din cauza sarcinii

Diabetul gestational este o afectiune destul de comuna in cazul femeilor insarcinate asa ca o valoare norma a glucozei in sange este unul din cele mai semnificative semne care arata ca sarcina merge bine.

Nu trebuie sa te impacientezi ca cel mai adesea acest diabet dispare dupa ce nasti.

6. Miscarile normale ale fatului

Activitatea intrauterina a fatului este si el unul din semnele care arata ca sarcina merge bine. Miscarile fatului se amplifica din luna a 4-a pana in luna a 8-a dupa care amplitudinea acestora scade, pentru ca bebelusul nu prea mai are loc de zbenguiala.

Si faptul ca bebelusul sughite si tresare sunt semne ca totul este in limite normale.