testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cauzele sarcinii extrauterine

Pentru unele sarcini extrauterine, medicii nu gasesc o cauza clara. Insa, de cele mai multe ori, ele sunt justificate medical. Daca vei citi in continuare vei afla care sunt principalele motive pentru care embrionul "alege" sa se dezvolte in locul nepotrivit sarcinii.

1. O sarcina extrauterina anterioara creste riscul pentru una noua

Principala cauza ce poate sta la baza unei sarcini extrauterine poate fi existenta unei trompe uterine anormale care impiedica ca oul fertilizat sa ajunga in uter.

Trompa uterina anormala poate aparea in urma unei infectii pelviene, in urma unei interventii chirurgicale la nivelul acesteia sau din cauza existentei endometriozei (prezenta mucoasei uterina in afara uterului).

2. Bolile inflamatorii pelviene cresc riscul de sarcina ectopica

Alte cauze ale unei trompe uterine anormale pot fi determinate de unele boli inflamatorii pelviene cauzate de infectii cu Chlamydia sau Neisseria Gonorhoae, ce determina aparitia unui tesut inflamat la nivelul trompei uterine.

3. Interventiile chirurgicale pot determina o sarcina extrauterina

O alta cauza poate fi o interventie chirurgicala la nivelul trompei uterine.

4. Steriletul - cauza pentru sarcina extrauterina

Steriletul poate reprezenta un alt factor ce creste riscul unei sarcini extrauterine. Acesta opreste implantarea celulei ou la nivelul endometrului, neprotejand insa impotriva unei sarcini extrauterine.

5. Fumatoarele risca sa aiba o sarcina ectopica

Fumatul creste riscul unei sarcini extrauterine. Cu cat femeia fumeaza mai mult, cu atat riscul e mai mare. Studii facute in ultimii ani in SUA, au evidentiat ca fumatul afecteaza functionarea tuburilor falopiene.

Vezi alte articole: Probleme sarcina, Sarcina extrauterina