TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cand si cum se face testul pentru ovulatie Barza

Ati hotarat sa faceti un copil. Inainte de asta, va trebui sa te informezi despre toate aspectele legate de sarcina: planuirea sarcinii, procesul de ovulatie si identificarea perioadei de fertilitate optime.

Cum se stabileste perioada fertila a unei femei?

Pentru stabilirea perioadei fertile puteti incerca mai multe metode combinate: metoda calendarului, masurarea temperaturii bazale, monitorizarea mucusului cervical si monitorizarea hormonala prin efectuarea testelor de ovulatie. Desi toate aceste metode sunt utilizate la scara larga, cea mai eficienta metoda este utilizarea testului de ovulatie BARZA, care te ajuta sa afli cu usurinta care sunt cele mai fertile zile pentru conceptie.

Ce este Ovulatia?

Ovulatia este un fenomen care apare pentru prima data la pubertate si aduce cu ea o serie de modificari in organism. Evident ca cea mai relevanta este aceea de a putea ramane insarcinata. Ovulatia are loc, in mod normal, o data pe luna si este procesul prin care se elibereaza un ovul matur care se deplaseaza din ovar, prin trompa uterina, spre uter. Pe acest parcurs, ovulul poate fi fecundat de spermatozoizi si fatul se va dezvolta in uter. Fecundarea se poate realiza atat pe cale natural, cat si prin inseminare artificiala.

Daca aceasta fecundare nu are loc, atunci organismul elimina prin vagin ovulul si membrana care il inconjoara, sub forma acelei sangerari cu care ne confruntam lunar. Sangerarea este cunoscuta ca menstruatie.

De aici, corpul femeii se pregateste pentru un nou ciclu lunar, care se va desfasura aproximativ identic. Ovulatia se opreste pe durata sarcinii si se reia in acelasi ciclu lunar, dupa nastere. Probabil un aspect destul de frustrant referitor la ovulatie este acela ca exista o serie de factori care pot opri sau amana ovulatia, cum ar fi anumite boli sau, mai ales pentru femeia moderna, stresul.

Ovulatia inceteaza definitiv, pe cale naturala, atunci cand apare menopauza.

Ce este testul de ovulatie?

Testul de ovulatie este un test rapid, care depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioada in care puteti ramane insarcinata. Hormonul luteinizat este eliberat in cantitate foarte mare, imediat inaintea ovulatiei.

Prin urmare un test pozitiv arata ca in urmatoarele 48 de ore, sansele sa ramai insarcinata sunt maxime. Totusi, datorita faptului ca sperma poate ramane viabila pentru 3-5 zile in tractul reproductiv feminin, este posibila aparitia unei sarcini nedorite si dupa un contact sexual consumat cu cateva zile inainte de ovulatie.

Cand sa faci testul de ovulatie?

Pentru a stabili data inceperii testarii, trebuie sa stii care este durata normala a ciclului dvs. menstrual. Aceasta se calculeaza din prima zi de menstruatie pana in ultima zi dinaintea urmatoarei menstruatii.

Daca nu ai ciclu menstrual regulat, ia in calcul cel mai scurt ciclu din ultimele 3 luni.

Vezi alte articole: Teste sarcina, Calculator sarcina