TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Efecte secundare ale pastilelor de urgenta Postinor

Contraceptia de urgenta este o metoda de prevenire a sarcinii nedorite care poate fi folosita pe parcursul a cateva zile dupa un contact sexual neprotejat (daca nu a fost folosita nicio metoda de contraceptie, prezervativul s-a rupt sau dupa un viol). Aceasta metoda actioneaza, retinand ovulatia sau impiedicand implantarea ovulului fecundat pe peretele uterin.

Care sunt efectele secundare ale pastilei de urgenta?

  • Greata apare la 25% din femeile care utilizeaza Postinor-2
  • Varsaturile apar la 5% din femeile care utilizeaza Postinor-2
  • Sangerari neregulate pot aparea si ele in unele cazuri, dupa 2-3 zile
  • Pot aparea si spotting sau sangerari intermenstruale care, insa, dispar de regula spontan.

Majoritatea femeilor vor avea urmatorul ciclu menstrual la timpul prevazut sau mai devreme. Daca instalarea menstrei se face cu o intarziere mai mare de o saptamana, trebuie efectuat un test de sarcina.

In cazul sangerarilor abundente sau prelungite, se recomanda efectuarea controlului ginecologic.

Alte efecte secundare sunt:

  • dureri usoare ale sanilor
  • cefalee
  • ameteli
  • oboseala

Se va administra cu extrema precautie in cazurile de astm, insuficienta cardiaca, hipertensiune, migrena, epilepsie, tulburari ale functiei renale, diabet zaharat, hiperlipidemie, depresie si in cazurile de tromboflebita, boala tromboembolica sau accident vascular cerebral, existente sau prezente in antecedente.

Preparatul poate fi utilizat exclusiv in cazurile de urgenta; el nu este recomandat pentru o utilizare de rutina.

Cum se administreaza pastila de urgenta Postinor?

Instructiuni de folosire Postinor: Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual neprotejat si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual. Postinor-2 poate fi administrat in orice zi a ciclului menstrual.

Daca au loc varsaturi in interval de 2 ore dupa administrare, va trebui sa iei din nou doza din pastila de urgenta.

Vezi alte articole: Informatii sarcina, Pastile, Postinor