Poti face prea devreme un test de sarcina?

Raspunsul este da, poti face prea devreme un test de sarcina facandu-l astfel irelevant. Testul de sarcina pentru acasa are rolul de a detecta hormonul de sarcina, gonadotropina corionica umana, din urina ta.

Gonadotropina corionica umana este produsa de obicei abia dupa ce embrionul se implanteaza in endometru. In medie, acest hormon apare cam dupa 6 zile de la conceptie sau dupa actul sexual neprotejat. Insa acest numar nu este valabil in cazul tuturor femeilor. El variaza de la o femeie la alta. De aceea, este recomandabil sa faci un astfel de test cam dupa 7-10 zile de la momentul actului sexual care crezi ca ar fi putut deterrmina sarcina.

Ce se intampla daca faci un test de sarcina prea devreme?

Daca nu ai rabdarea necesara sa treaca un timp suficient pana sa faci acasa testul de sarcina este foarte posibil ca rezultatele sa nu fie valabile. Sunt sanse foarte mici ca testul sa arate un rezultat pozitiv daca este facut prea devreme, chiar daca sarcina s-a instalat.

De asemenea, realizarea unui test mai devreme decat este indicat te-ar putea induce in eroare pentru ca un rezultat negativ gresit ar putea avea 2 implicatii neplacute:

  • ori te vei simti dezamagita pentru ca nu ai ramas insarcinata, dorindu-ti foarte mult acest lucru
  • ori te vei bucura degeaba, pentru ca sarcina inca nu este detectabila, desi ea este pe cale sa se dezvolte, fie ca iti doreai, fie ca nu sarcina.

Un test de sarcina realizat neadecvat inseamna si costuri inutile pe care le investesti.TAGS: test sarcina, test urina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cum se face testul de sarcina acasa?

După cum probabil ai observat, pe piata exista mai multe tipuri de teste de sarcina care se pot face acasa. Testele de sarcina se gasesc in farmacii. Pretul variaza in functie de marca si de numarul ...

 
Cat de sigur este testul de sarcina?

Testul de sarcina este cea mai rapida metoda de confirmare a sarcinii. Cea mai rapida, dar nu si cea mai sigura. Asa cum scrie si pe prospect, testele prezinta o siguranta de 99%. Prin urmare, atunci ...

 
Care sunt tipurile de teste de sarcina?

Exista, intr-adevar, mai multe tipuri de teste de sarcina sigure, dar majoritatea functioneaza dupa acelasi mecanism. Pentru testul de sarcina tip jet, urineaza direct pe batul testului; pentru testul ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina