testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cand se face testul de sarcina?

Cand se face testul de sarcina?

Testul de sarcina este una dintre metodele de identificare a unei sarcini pe care o poti face inclusiv acasa (nu trebuie sa te duci special la medic decat pentru teste suplimentare) si la care apeleaza femeile care banuiesc ca ar putea fi insarcinata.

Pentru ca testul de sarcina sa aiba o acuratete maxima, trebuie sa stii exact care este perioada optima de dupa actul sexual sau de dupa absenta menstruatiei cand trebuie sa il realizezi.

Care este cea mai buna perioada in care trebuie sa iti iei un test de sarcina?

Primul semn si cel mai clar ca o sarcina este posibil sa se fi instalat in corpul tau este intarzierea menstruatiei, dupa cum probabil bine stii. Abia atunci incepi sa intri la banuieli ca ai putea fi gravida.

Daca vrei sa eviti rezultatele care nu sunt in concordanta cu realitatea, de genul "fals negativ" sau "fals pozitiv" ale unui test de sarcina facut acasa, cea mai buna perioada in care trebuie sa il realizezi este imediat dupa ce constati absenta menstruatiei, cam la 1-2 zile dupa. Daca ciclul tau menstrual este neregulat, atunci cel mai bine este sa astepti un pic mai mult timp, asteptand sa treaca zile suficiente in cazul in care ciclul tau ar fi mai mare de 28 de zile pana la venirea urmatoarei menstruatii. De exemplu, daca cel mai lung ciclu menstrual al tau variaza intre 30-36 de zile, cel mai bine este sa faci testul de sarcina in a 37-a zi.

Vezi alte articole: Teste sarcina, Test urina