testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cat de sigur este un test de sarcina din farmacie?

Cat de sigur este un test de sarcina din farmacie?

Probabil ca fiecare dintre noi isi pune problema atunci cand isi face un test de sarcina daca poate avea incerdere 100% in el sau ar trebui sa il repete, sa consulte medicul si asa mai departe. Este o perioada confuza, plina de tensiuni si griji.

Cat de sigur este un test de sarcina?

Sa aflam impreuna. Cand trebui sa sa fac testul de sarcina? Multe din testele de sarcina existente pe care le gasim in orice farmacie sustin ca sunt extrem de acurate inca din prima zi a intarzierii ciclului menstrual. Totusi, pentru a obtine rezultate pe care sa poti sa lei in considerare, asteapta o saptamana dupa ziua in care ar fi trebuit sa-ti inceapa menstruatia.

Imediat dupa ce ovulul fecundat se ataseaza de stratul intern al uterului, incepe productia la nivelul placentei a hormonului HCG (gonadotropina corionica umana) care ajunge in sange si urina. La inceputul unei potentiale sarcini, nivelul de HCG creste rapid in sange – frecvent, dublandu-se la fiecare doua-trei zile.

Multe teste de sarcina pentru acasa pot detecta cu precizie acest hormon regasit in urina, la o saptamana dupa ultima menstruatie, care nu a mai venit. Anterior acestei date, unele teste pot sa nu fie la fel de sigure insa.

Fa-ti un test de sarcina sigur la medic

Daca este important sa stii exact daca esti insarcinata, cere-i medicului ginecolog sa-ti faca un test de sange care sa masoare HCG, deoarece acesta este mult mai sigur decat un test de sarcina pe care il cumperi din farmacie si il faci acasa.

Vezi alte articole: Teste sarcina, Test urina