Cat de sigur este un test de sarcina din farmacie?

Probabil ca fiecare dintre noi isi pune problema atunci cand isi face un test de sarcina daca poate avea incerdere 100% in el sau ar trebui sa il repete, sa consulte medicul si asa mai departe. Este o perioada confuza, plina de tensiuni si griji.

Cat de sigur este un test de sarcina?

Sa aflam impreuna. Cand trebui sa sa fac testul de sarcina? Multe din testele de sarcina existente pe care le gasim in orice farmacie sustin ca sunt extrem de acurate inca din prima zi a intarzierii ciclului menstrual. Totusi, pentru a obtine rezultate pe care sa poti sa lei in considerare, asteapta o saptamana dupa ziua in care ar fi trebuit sa-ti inceapa menstruatia.

Imediat dupa ce ovulul fecundat se ataseaza de stratul intern al uterului, incepe productia la nivelul placentei a hormonului HCG (gonadotropina corionica umana) care ajunge in sange si urina. La inceputul unei potentiale sarcini, nivelul de HCG creste rapid in sange – frecvent, dublandu-se la fiecare doua-trei zile.

Multe teste de sarcina pentru acasa pot detecta cu precizie acest hormon regasit in urina, la o saptamana dupa ultima menstruatie, care nu a mai venit. Anterior acestei date, unele teste pot sa nu fie la fel de sigure insa.

Fa-ti un test de sarcina sigur la medic

Daca este important sa stii exact daca esti insarcinata, cere-i medicului ginecolog sa-ti faca un test de sange care sa masoare HCG, deoarece acesta este mult mai sigur decat un test de sarcina pe care il cumperi din farmacie si il faci acasa.TAGS: teste sarcina, test urina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cum se face testul de sarcina acasa?

După cum probabil ai observat, pe piata exista mai multe tipuri de teste de sarcina care se pot face acasa. Testele de sarcina se gasesc in farmacii. Pretul variaza in functie de marca si de numarul ...

 
Cat de sigur este testul de sarcina?

Testul de sarcina este cea mai rapida metoda de confirmare a sarcinii. Cea mai rapida, dar nu si cea mai sigura. Asa cum scrie si pe prospect, testele prezinta o siguranta de 99%. Prin urmare, atunci ...

 
Care sunt tipurile de teste de sarcina?

Exista, intr-adevar, mai multe tipuri de teste de sarcina sigure, dar majoritatea functioneaza dupa acelasi mecanism. Pentru testul de sarcina tip jet, urineaza direct pe batul testului; pentru testul ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina