testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cum eviti sa ramai insarcinata luand anticonceptionale?

Desi anticonceptionalele sunt printre cele mai sigure metode contraceptive accidente se mai pot petrece. Cum sa previi totusi eroarea pastilei anticonceptionale, ca sa nu ti se intample tocmai tie sa ramai gravida in timp ce iei pastilele?

Cum previi sa ramai insarcinata luand anticonceptionale?

Daca folosesti anticonceptionale, trebuie sa iei pastila zilnica la aceeasi ora in fiecare zi. Daca uiti sa iei o singura pastila, iti cresti semnificativ sansa de a ramane gravida. Pe durata unui ciclu, daca doua sau mai multe pastile nu au fost luate, sansa ca metoda aceasta de contraceptie sa nu functioneze cresc considerabil, in mod special daca nu se foloseste o metoda alternativa de protectie in acest timp, cum ar fi prezervativul.

Ia pastilele anticonceptionale la aceeasi ora zilnic

Asociaza pastila cu o rutina zilnica, de exemplu inainte sa te speli pe dinti. S-a dovedit ca femeile care iau pastilele fara a le lega intr-o rutina zilnica a vietii lor, ce nu se schimba, au sansa de trei ori mai mult sa uite sa ia doua sau mai multe pastile pe durata unui ciclu. Atunci cand pleci intr-o calatorie, asigura-te ca ai pachetul urmator de anticonceptionale la tine, in caz ca se termina cele pe care le administrezi atunci cand pleci.

Antibioticele reduc efectul anticonceptionalelor

Atunci cand iei antibiotice, este bine sa nu iei anticonceptionale. Mai exista si alte medicamente ce interfereaza cu anticonceptionalele, dand efecte neplacute pentru organism si anuland efectul de contraceptie.

Discuta cu medicul ginecolog legat de medicamentele pe care le iei la un moment dat, pentru a folosi alte metode de contraceptie pe durata acelui tratament medicamentos.