testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Simptomele unei sarcini

Simptomele unei sarcini

Simptomele tipice pentru o sarcina pot reprezenta un motiv de bucurie autentica sau de neliniste si ingrijorare, in functie de context. Daca tu si partenerul tau va doreati de mult un bebelus si ati trecut deja de la vise la fapte, e posibil ca luna urmatoare sa constati ca menstruatia se lasa asteptata si s-ar putea sa deveniti parinti.

Care sunt simptomele unei sarcini?

Se poate intampla totusi ca sarcina sa nu fie un act planificat, sa fie mai degraba o surpriza neasteptata si neplacuta chiar. Ai putea observa ca treci prin anumite stari inexplicabile, cum ar fi starile de greata, oboseala si somnolenta la ore neobisnuite. Mai poti descoperi si cum iti creste sensibilitatea la diverse mirosuri si feluri de mancare cunoscute si tolerate sau chiar preferate dar care ar putea mai nou sa iti displaca.

Unele alimente care iti placeau inainte pot deveni intr-un mod inexplicabil mai putin apetisante sau chiar suparatoare prin aroma. Mai mult decat atat, putem resimti diverse pofte care ne pot face sa ravnim un rasfat culinar nou.

De asemenea, alte simptome care ar putea ridica semne de intrebare ar putea fi cresterea si intarirea sanilor, modificari asociate cu dureri mai mult sau mai putin deranjante, precum si nevoia de a urina mai frecvent decat de obicei.

Desi sunt cele mai intalnite semne care prevestesc o sarcina, acestea nu apar totusi in mod obligatoriu in cazul tuturor femeilor. Exista femei in cazul carora simptomele fie se manifesta foarte putin, fie lipsesc cu totul.

De asemenea, se poate sa te confrunti numai cu o parte dintre simptome sau doar cu unul singur, situatie in care poti banui atat o sarcina, cat si o afectiune intima sau probleme de imunitate. In plus, unele femei resimt aceste schimbari chiar si dupa cateva zile de la conceptie, in timp ce altele descopera astfel de semne abia dupa cateva saptamani. Fiecare femeie este unica si poate reactiona diferit la sarcina.

Vezi alte articole: Semne simptome sarcina