Cat costa un test de sarcina in farmacie?

Testele de sarcina sunt de mai multe tipuri, insa nu trebuie sa te lasi pacalita de pretul testului de sarcina. Doar pentru ca unul este mai scump, asta nu il face si mai eficient.

Exista mai multe tipuri de teste de sarcina?

Testele de sarcina care se pot gasi la farmaciile din Romania sunt de trei tipuri: tip stilou, tip banda si tip caseta. Cel tip stilou seamana cu un instrument de scris – de aici si numele – pe care trebuie sa urinezi, ca apoi sa afli rezultatul testului. Pentru testul de sarcina tip banda ai nevoie de un recipient in care sa colectezi urina, apoi introduci betisorul pana la linia indicata si il lasi acolo timpul specificat de test.

In cazul testelor de tip caseta, lucrurile sunt un pic mai complicate: ai nevoie de un recipient curat, de unica folosinta, in care sa urinezi. Apoi, cu ajutorul pipetei incluse in cutia testului de sarcina iei cateva picaturi si le torni in spatiul special de colectare a lichidului.

Cand se face un test de sarcina?

Mai nou, cele mai multe teste de sarcina nu mai cer sa fie facute dimineata, ci le poti face in orice moment al zilei - prezenta hormonului hCG (gonadotrofina corionica umana). Cele mai usor de folosit sunt cele tip stilou, insa tot acestea se numara si printre cele mai costisitoare. Cat costa un test de sarcina?

Un test aparut in urma cu mai putini ani, dar printre cele mai cunoscute este testul Sure Check, produs de Blue Cross Bio-Medical. Pretul la care il vei gasi in farmacii este intre 10 si 13 lei, depinzand de locul din care il cumperi.

Un alt test de sarcina la fel de performant este testul Minut, produs de catre Vision Trading. Acesta vine in toate cele trei forme – tip stilou, la pretul de 8 lei, tip banda, la 4 lei si tip caseta la 5 lei. si Minut si Sure Check identifica hormonul hCG.

Testul de sarcina Barza detecteaza sarcina (uterina sau extrauterina) cu 4 zile inainte de intarzierea menstruatiei, asadar este un test destul de performant. Testul de tip stilou (Barza Jet) costa 14 lei in farmacii, tip caseta 8 lei, iar tip banda (Barza Strip) 7 lei.

Testul One Test, produs de catre Onedia, vine in doua forme – tip caseta si tip stilou. Ambele identifica hormonul hCG in probele de urina. Cel tip caseta se gaseste la pretul de 10 lei, in timp ce One Test stilou poate fi cumparat la 15 lei.TAGS: teste sarcina

Articole asemanatoare despre sarcina:
 
Cum se face testul de sarcina acasa?

După cum probabil ai observat, pe piata exista mai multe tipuri de teste de sarcina care se pot face acasa. Testele de sarcina se gasesc in farmacii. Pretul variaza in functie de marca si de numarul ...

 
Cat de sigur este testul de sarcina?

Testul de sarcina este cea mai rapida metoda de confirmare a sarcinii. Cea mai rapida, dar nu si cea mai sigura. Asa cum scrie si pe prospect, testele prezinta o siguranta de 99%. Prin urmare, atunci ...

 
Care sunt tipurile de teste de sarcina?

Exista, intr-adevar, mai multe tipuri de teste de sarcina sigure, dar majoritatea functioneaza dupa acelasi mecanism. Pentru testul de sarcina tip jet, urineaza direct pe batul testului; pentru testul ...


Esti insarcinata sau ai intrebari despre sarcina?

sfatul medicului


probleme medicale sarcina medic ginecolog

"Testul de sarcina poate spune cand este o femeie insarcinata cu o acuratete
de 99%. Simptomele sarcinii si semnele ca esti insarcinata sunt confirmate de un test de sarcina pozitiv. Orice femeie s-a temut macar o data sa nu ramana insarcinata cu prezervativ sau cu anticonceptionale cu atat mai mult cu cat sarcina poate aparea si cu un singur ovar sau sarcina cu trompele legate.

Esti insarcinata? Planificare, calendar sarcina si analize medicale sunt cuvinte cheie in evitarea problemelor ce pot duce la intreruperea sarcinii!


Dr. Marian Vornicu

sfatul medicului probleme sarcina