testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cat costa un test de sarcina in farmacie?

Cat costa un test de sarcina in farmacie?

Testele de sarcina sunt de mai multe tipuri, insa nu trebuie sa te lasi pacalita de pretul testului de sarcina. Doar pentru ca unul este mai scump, asta nu il face si mai eficient.

Exista mai multe tipuri de teste de sarcina?

Testele de sarcina care se pot gasi la farmaciile din Romania sunt de trei tipuri: tip stilou, tip banda si tip caseta. Cel tip stilou seamana cu un instrument de scris – de aici si numele – pe care trebuie sa urinezi, ca apoi sa afli rezultatul testului. Pentru testul de sarcina tip banda ai nevoie de un recipient in care sa colectezi urina, apoi introduci betisorul pana la linia indicata si il lasi acolo timpul specificat de test.

In cazul testelor de tip caseta, lucrurile sunt un pic mai complicate: ai nevoie de un recipient curat, de unica folosinta, in care sa urinezi. Apoi, cu ajutorul pipetei incluse in cutia testului de sarcina iei cateva picaturi si le torni in spatiul special de colectare a lichidului.

Cand se face un test de sarcina?

Mai nou, cele mai multe teste de sarcina nu mai cer sa fie facute dimineata, ci le poti face in orice moment al zilei - prezenta hormonului hCG (gonadotrofina corionica umana). Cele mai usor de folosit sunt cele tip stilou, insa tot acestea se numara si printre cele mai costisitoare. Cat costa un test de sarcina?

Un test aparut in urma cu mai putini ani, dar printre cele mai cunoscute este testul Sure Check, produs de Blue Cross Bio-Medical. Pretul la care il vei gasi in farmacii este intre 10 si 13 lei, depinzand de locul din care il cumperi.

Un alt test de sarcina la fel de performant este testul Minut, produs de catre Vision Trading. Acesta vine in toate cele trei forme – tip stilou, la pretul de 8 lei, tip banda, la 4 lei si tip caseta la 5 lei. si Minut si Sure Check identifica hormonul hCG.

Testul de sarcina Barza detecteaza sarcina (uterina sau extrauterina) cu 4 zile inainte de intarzierea menstruatiei, asadar este un test destul de performant. Testul de tip stilou (Barza Jet) costa 14 lei in farmacii, tip caseta 8 lei, iar tip banda (Barza Strip) 7 lei.

Testul One Test, produs de catre Onedia, vine in doua forme – tip caseta si tip stilou. Ambele identifica hormonul hCG in probele de urina. Cel tip caseta se gaseste la pretul de 10 lei, in timp ce One Test stilou poate fi cumparat la 15 lei.

Vezi alte articole: Teste sarcina