TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

De ce poate iesi testul de sarcina negativ desi esti insarcinata?

De ce poate iesi testul de sarcina negativ desi esti insarcinata?

Unei femei i-ar putea intarzia menstruatia sau ar putea chiar sari peste ea si totusi sa ii iasa testul de sarcina negativ. In aceasta situatie este normal sa te intrebi ce se intampla. Esti insarcinata? Este rezultatul negativ al testului de sarcina gresit?

Sa vedem cateva motive pentru care este posibil sa iti intarzie menstruatia, chiar daca testul de sarcina este negativ.

Niveluri prea mici de hormoni

Daca incerci sa ramai insarcinata, am vesti bune pentru tine: este foarte posibil sa fii insarcinata! Uneori, nivelurile hormonului sarcinii, gonadotropina (hCG) nu este suficient de crescut pentru ca anumite teste de sarcina sa il poate detecta.

Ciclul menstrual al unei femei poate avea o multime de variatii, iar daca vei concepe mai tarziu pe parcursul acestuia, nivelurile de hormoni este posibil sa nu fie suficient de ridicate.

Sangerarile din timpul sarcinii, folosirea recenta a contraceptivelor sau alaptarea pot interfera cu rezultatul testului de sarcina.

Sarcina ectopica

Este rara, insa uneori o sarcina ectopica poate aparea iar testul de sarcina va arata un rezultat negativ. Asta se intampla pentru ca mai putin de 3% dintre sarcini sunt ectopice.

Solicita si sfatul unui medic daca testul de sarcina a iesit negativ si totusi prezinti unul dintre urmatoarele simptome:

  • dureri mari in abdomen sau in lateral
  • ameteala sau vertij
  • sangerari sau spotting
  • greata sau varsaturi

Factori de mediu

Exista cativa factor de mediu care pot crea probleme ciclului tau menstrual. Stresul, de exemplu, poate conduce la intarzierea menstruatiei.

Malnutritia poate afecta si ea ciclul. Ciclul tau fluctueaza daca nu mananci suficient sau daca bei prea multa cafea. Si schimbarile bruste in stilul de viata cum ar fi lucratul pe tura de noapte sau antrenamentele foarte intense iti pot da peste cap ciclul menstrual.

Alaptarea

Alaptatul poate cauza si el cateva dereglari ale ciclului menstrual. Chiar daca menstruatia revine dupa nastere, este posibil sa dureze ceva timp pana cand ciclul menstrual va reveni total.

Alaptarea este imprevizibila luna de luna. Odata ce bebelusul creste, tiparul lor de hranire se poate schimba. De exemplu, daca este intr-o perioada de crestere brusca si odata cu aceasta creste si frecventa mesele din timpul noptii, acesta lucru poate afecta ciclul menstrual.
Probleme medicale

Problemele medicale precum sindromul ovarelor polichistice sau cele ale tiroidei pot cauza dereglari ale ciclului si ratarea menstruatiei.

Anumite femei ar putea avea un ciclu menstrual mai redus cantitativ, altele ar putea avea un ciclu mai abundent si altele ar putea sa nu aiba deloc.

Menopauza apare in general pe la varsta de 50 de ani. Anumite femei insa pot intra la menopauza prematur, sub varsta de 40 de ani. Difera in functie de diversi factori, insa daca nu ti-a venit menstruatia de peste 90 de zile si nu esti insarcinata, vorbeste cu medicul tau pentru a-ti face teste pentru diverse alte probleme medicale.

Anumite medicamente

Anticonceptionalele pot cauza dereglarea ciclului menstrual. Insa sunt si alte tipuri de medicamente care ar putea conduce la ratarea unei menstre. De exemplu, medicamentele pentru tensiune arteriala sau antialergicele iti pot afecta ciclul menstrual si ele.

Vezi alte articole: Teste sarcina, Probleme sarcina