TestSarcina.ro is for sale.
Contact us

testsarcina.ro

Ești însărcinată?

Totul despre sarcină, semne și simptome sarcină

Află dacă ești însărcinată și care sunt simptomele sarcinii, ce este și cum se folosește testul de sarcină, siguranța și tipurile testelor și interpretarea unui test pozitiv sau negativ.

Test sarcina.ro oferă GRATUIT femeilor însărcinate: calculator sarcină, evoluție pe săptămâni și luni, analize medicale, probleme și informații întreruperea sarcinii!

Cum se foloseste un test de sarcina?

Cum se foloseste un test de sarcina?

Testele de sarcina functioneaza in baza prezentei hormonului denumit Gonadotropina corionica umana (hCG - human chorionic gonadotropin), o glicoproteina secretata de placenta la scurt timp dupa fertilizare.

Placenta incepe sa se dezvolte dupa ce ovulul fertilizat se implanteaza in uterul femeii, ceea ce se intampla in circa sase zile dupa conceptie, deci testele de sarcina pot fi folosite la detectarea sarcinii la cel putin sase zile dupa conceptie.

Cand se face testul de sarcina?

Fertilizarea nu are loc neaparat simultan cu actul sexual. Din acest motiv nici nu este indicat sa iti faci un test de sarcina imediat dupa actul sexual neproteja. Cel mai bine ar fi sa astepti intarzierea menstruatiei. La o femeie insarcinata, nivelul hCG-ului se dubleaza aproximativ la fiecare doua zile, deci testul este mult mai sigur la doua saptamani dupa conceptie decat dupa o saptamana.

In cazul unor teste de sarcina la care folosesti urina, evaporarea poate forma o linie care poate fi interpretata drept rezultat pozitiv. Iata de ce testele de sarcina au o limita de timp in care ar trebui sa examinati rezultatele. Este fals ca urina unui barbat da rezultate pozitive.

Desi nivelul hCG-ului creste in timp la femeile insarcinate, cantitatea de hCG produsa de organism difera de la o femeie la alta. Asta inseamna ca unele femei pot sa nu aiba in urina sau in sange o cantitate suficient de mare de hCG la exact sase zile de la conceptie pentru a obtine un rezultat pozitiv.

Toate testele de pe piata ar trebui sa fie suficient de sensibile pentru a da un rezultat foarte precis (in circa 97-99% din cazuri) in momentul intarzierii menstruatiei.

Vezi alte articole: Test urina, Teste sarcina